LED-verlichting en domotica in parkeergarages bij woongebouwen zorgen voor besparingen en gevoel van veiligheid

Meestal is er een gebrek aan natuurlijk licht in parkeergarages, waardoor traditionele verlichting altijd brandt. Met LED zijn de mogelijkheden eindeloos.
De meeste parkeergarages zijn donkere ruimtes met lage plafonds waar weinig zonlicht komt. Om toch het zicht en gevoel van veiligheid zo groot mogelijk te maken, hebben gebouwbeheerders ervoor gekozen om veel TL-verlichting aan te brengen in de garage, welke 24 uur per dag brandt. Los van het hoge verbruik en de korte levensduur van de TL-verlichting, is het altijd laten branden van de lampen niet nodig. LED-verlichting in combinatie met domotica biedt een uitkomst.

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.

Van TL-verlichting naar LED-TL-verlichting

In elke ruimte waar TL verlichting hangt, kan deze vervangen worden door LED-TL-verlichting. Dankzij deze nieuwe LED-buizen is het mogelijk om het bestaande armatuur te behouden. Door alleen het binnenwerk te vervangen, vallen de vervangingskosten lager uit en worden de investeringskosten sneller terugverdiend. Ook is het, dankzij de OneTLed, mogelijk om het binnenwerk intact te houden en alleen de TL-buis te vervangen door de LED-buis. Dankzij de slimme technologie in de buis, herkent deze de aansturing die in de TL-buis werd gebruikt en neemt deze over. Door deze drivers is het verbruik van de buis wel hoger dan bij een LED-TL-buis die specifiek voor een TL-armatuur is gemaakt.

Het aanbrengen van sensoren gaat de terugverdientijd flink verkorten

Mensen brengen gewoonlijk niet veel tijd door in een parkeergarage, maar wanneer ze er wel zijn, moeten ze zich er prettig en veilig voelen. Daarom hebben gebouwbeheerders er in het verleden voor gekozen om veel TL-verlichting op te hangen die 24 uur per dag brandt. Wanneer deze verlichting vervangen wordt door LED, is het verstandig om tegelijk sensoriek aan te brengen. Bewegingssensoren zien wanneer er een mens, auto, fiets, scooter of motor in de buurt komt en kan op dat moment de verlichting aanschakelen waar het nodig is. Op deze manier hoeft alleen de verlichting te branden in de sector waar beweging is en kan de rest van de garage zwakker verlicht blijven.

 

Van 10% naar 100% verlicht behoudt het gevoel van veiligheid in de parkeergarage

Met het aanbrengen van bewegingssensoren in de parkeergarage, is het mogelijk om alle verlichting uit te schakelen tenzij er beweging gemeten wordt. Echter, om het gevoel van veiligheid in een parkeergarage te garanderen, raden wij aan om de LED-verlichting altijd op 10% te laten branden. Zo zijn er geen donkere hoeken en is het zicht altijd goed genoeg in de gehele garage. Op de plek waar beweging wordt gemeten, zal de verlichting op de volle 100% branden, zodat altijd de directe omgeving het beste zichtbaar is.

Is het aanbrengen van sensoriek verstandig als er al LED-verlichting hangt?

Het antwoord op deze vraag hangt af van een aantal factoren. Zo is het belangrijk om te weten hoe lang de huidige LED-verlichting er al hangt en wanneer deze aan vervanging toe is. De drukte van de garage is van belang en hoeveel LED-TL-buizen er hangen. Elke sensor verbruikt een beetje stroom, waardoor de totaal geraamde besparing kan verschillen per plek in de parkeergarage. Neem vooral vrijblijvend contact op met YellowBee om advies in te winnen over de beste inrichting van de verlichting in de parkeergarage van uw woongebouw. 

LED-verlichting en domotica in parkeergarages bij woongebouwen zorgen voor besparingen en gevoel van veiligheid LED-verlichting en domotica in parkeergarages bij woongebouwen zorgen voor besparingen en gevoel van veiligheid LED-verlichting en domotica in parkeergarages bij woongebouwen zorgen voor besparingen en gevoel van veiligheid

Gezocht op

Rubrieken
Overige kenmerken
Gebruik

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.
Ja ik wil meer weten

YellowBee nieuwsbrief

Boeiende cases en nieuws over toepassingen van LED verlichting en Domotica.
Preview & inschrijven

Adresgegevens

YellowBee Nederland
Amersfoortsestraat 61
3769 AE Soesterberg

Telefoon 085-0473727
E-mail: info@yellow-bee.nl

YellowBee bv © 2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het beleid t.a.v. privacy en cookies

1
0
0