Kroonluchter met LED lampen en domotica maken van Edesche Concertzaal een multifunctionele ruimte

Nieuwe verlichting zorgt dat monumentale zaal geschikt is voor verschillende soorten evenementen
In Ede heeft men ervoor gekozen om de gereformeerde Noorderkerk om te bouwen tot de Edesche Concertzaal waar klassieke muziek voor een klein publiek opgevoerd kan worden. Ook vinden er geregeld evenementen plaats. De verlichting moet kunnen worden aangepast aan hoe de zaal wordt gebruikt.

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.

De bestaande situatie

In de kerk hangen drie kroonluchters met daarin kaarslampen die een zacht en warm licht afgeven. Echter, wanneer er een evenement is of wanneer er schoongemaakt moet worden, is deze lichtbron niet voldoende. Daarom was de vraag vanuit de Edesche Concertzaal om verlichting aan te brengen die aangepast kan worden aan de activiteit die op dat moment gaande is.

Deze oude kerk is een monumentaal gebouw, wat betekent dat er niets aangepast mag worden aan het uiterlijk van het pand. Dit zorgt ervoor dat het een uitdaging is om nieuwe bedrading te trekken of andere oplossingen te realiseren die het uiterlijk van het gebouw kunnen beïnvloeden. De kosten van de aanpassingen mogen niet al te hoog zijn. De kosten van dit verlichtingsproject moeten worden terugverdiend met de besparingen en nieuwe mogelijkheden van de zaal.

De oplossing voor de kroonluchters

Uiteindelijk is ervoor gekozen om, behalve LED-verlichting, ook componenten van het digitalSTROM domoticasysteem te gebruiken. Deze oplossing was het snelst te realiseren, voldoet aan alle eisen en bleek de financieel gunstigste te zijn. Er waren weinig aanpassingen nodig aan het monumentale gebouw zelf, waardoor de integriteit van het pand onaangetast bleef.

In de kroonluchters werden LED-kaarslampen van Qaledo aangebracht; elk 4 watt, 400 lumen en 2700 Kelvin. Dankzij de fase-afsnijmodules GE-KM200 van digitalSTROM kunnen elk van de drie kroonluchters apart aangestuurd worden. Dit maakt dat de ruimte heel flexibel ingericht kan worden en dat de juiste hoeveelheid licht op de juiste plek terecht komt.

YellowBee en Steenbeek automatisering realiseren het project in één dag

Dankzij de goede samenwerking met Steenbeek Automatisering uit Barneveld, was het mogelijk om de aanpassingen binnen één dag uit te voeren. Door voorafgaand goed inzichtelijk te krijgen welke modules en installaties mogelijk en gewenst zijn, kon alles optimaal voorbereid worden. Op deze manier hebben we slechts kort overlast veroorzaakt en konden de medewerkers snel bekend raken met de aansturing van de verlichting via onder andere de gratis mobiele applicatie.

 

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.
Ja ik wil meer weten

YellowBee nieuwsbrief

Boeiende cases en nieuws over toepassingen van LED verlichting en Domotica.
Preview & inschrijven

Adresgegevens

YellowBee Nederland
Amersfoortsestraat 61
3769 AE Soesterberg

Telefoon 085-0473727
E-mail: info@yellow-bee.nl

YellowBee bv © 2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het beleid t.a.v. privacy en cookies

1
0
0