Vier manieren waarop VvE’s kunnen besparen op energie

Besparen op energie is voor veel VVE’s een belangrijk onderwerp. Wij laten vier manieren zien waarmee geld en energie bespaard kan worden.
Voor veel VvE’s is de stroom voor de gezamenlijke ruimtes één van de grootste kostenposten. Denk hierbij aan de verlichting in gangen, trappenhuizen en parkeergarages en de stroomvoorziening voor liften. Nu laat YellowBee vier manieren zien om snel en gemakkelijk de energiekosten te verlagen.

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.

1. Het gebruik van LED-verlichting zorgt direct voor besparing

Afhankelijk van de huidige verlichting, wordt het mogelijk om wel meer dan 90% aan energie te besparen bij de overstap van gloeilampen of spaarlampen naar LED-verlichting. Voor veel armaturen zijn al ombouwsets beschikbaar, anders kan YellowBee deze ontwikkelen en in de eigen fabriek produceren. Ook is er een nieuw product op de markt gekomen, de oneTLed, die in elk TL-armatuur geplaatst kan worden zonder ombouw. Zo wordt er direct bespaard op energieverbruik en dus ook op CO2-uitstoot.

Naast de installatie van de LED-verlichting zelf, kunnen ook slimme schakeltechnieken geïntegreerd worden. Bewegingssensoren zorgen ervoor dat verlichting alleen aanschakelt of van een laag naar een hoog verlichtingsniveau verloopt en weer terug. Het hoeft niet altijd nodig te zijn om overal de maximale lichtsterkte te hebben wanneer iemand alleen in het eerste deel van de parkeergarage moet zijn.

2. De onderhoudskosten zijn drastisch lager bij LED-verlichting

Naast de energiekosten, vormen ook de onderhoudskosten bij een VvE een grote kostenpost. Oude gloeilampen, spaarlampen en TL-buizen hebben een significant kortere levensduur waardoor deze vaker vervangen moeten worden dan een LED-lamp. LED-verlichting is in de aanschaf iets duurder dan oudere lichtbronnen, maar dit verdient zich vanzelf terug in het veel lagere verbruik, de langere levensduur en de besparing in onderhoud.

3. Maak gebruik van dynamische energieprijzen

De reguliere energieleveranciers hanteren vaste prijzen voor de energie, maar deze kopen zij zelf wel dynamisch in volgens de op dat moment geldende prijzen in de markt. Vervolgens hebben ze een berekening waarmee ze het gemiddelde verbruik hanteren en hier hoge marges op leggen ten gunste van de aandeelhouders. YellowBee werkt samen met een partner die u als klant ook kan laten profiteren van de laagste dynamische energieprijzen. Het voordeel hiervan is dat altijd de eerlijke prijs wordt berekend zoals deze wordt ingekocht, plus een fee voor overheadkosten.

Een VvE verbruikt als het donker is, veel meer stroom dan overdag. Bij de dynamische prijsstelling zijn de energiekosten in de avonduren veel lager dan gedurende de dag. Op deze manier wordt er dus dubbel bespaard. Onze ervaring is dat een VvE gemiddeld wel 20% op energiekosten bespaart dankzij deze dynamische prijzen. Ook gas kan dynamisch ingekocht worden, wat tot nog hogere besparingen zal leiden. Wij geloven zo stellig in de voordelen van deze dynamische energieprijzen dat onze klanten geen langdurig contract hoeven af te sluiten. Hierdoor loopt u geen enkel risico, want u kunt het contract altijd direct opzeggen.

4. Wek eigen energie op door middel van zonnepanelen

Wanneer een VvE een dak heeft dat geschikt zou zijn voor zonnepanelen, of een andere locatie waar de panelen op bevestigd kunnen worden, is het de moeite waard om de rendabiliteit te onderzoeken. Afhankelijk van de grootte van de VvE en het (toekomstige) energieverbruik ervan, kan bepaald worden of zonnepanelen een slimme investering zijn. Wanneer de terugverdientijd kort genoeg is en de leden van de VvE akkoord zijn gegaan met deze investering, begeleidt YellowBee het proces van begin tot eind.

Nu zijn deze bovenstaande vier manieren om energie te besparen natuurlijk erg interessant, maar is vooral bij het eerste en vierde punt een bepaalde investering nodig om hiervan te kunnen profiteren. Om VvE’s te helpen met verduurzaming en het verminderen van het energieverbruik, heeft YellowBee samen met haar partners interessante financieringsmogelijkheden ontwikkeld. Wij gunnen elke VvE een optimale inrichting van hun energievoorziening en denken graag met u mee.

 

Neem contact op met YellowBee voor alle besparings- en financieringsmogelijkheden in uw VvE.

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.
Ja ik wil meer weten

YellowBee nieuwsbrief

Boeiende cases en nieuws over toepassingen van LED verlichting en Domotica.
Preview & inschrijven

Adresgegevens

YellowBee Nederland
Amersfoortsestraat 61
3769 AE Soesterberg

Telefoon 085-0473727
E-mail: info@yellow-bee.nl

YellowBee bv © 2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het beleid t.a.v. privacy en cookies

1
0
0