Design kroonluchter vraagt om passende LED lampen

Eigenaresse Ornametrica tevreden met sfeer
De eigenaresse van een moderne Ornametrica kroonluchter zocht zuinige LED lampen die mooi zijn en warm sfeerlicht geven. De leverancier van de bijzondere aluminium design kroonluchter kon geen bijpassende LED lampen leveren. Online zoekend kwam ze bij YellowBee terecht, omdat bij een aantal LED lampen specifiek vermeld wordt dat ze goed tot hun recht komen in kroonluchters. Inmiddels is het assortiment uitgebreid met meer lampen die goed passen in kroonluchters en is meer ervaring opgedaan met kroonluchters in de horeca en bij particulieren thuis.

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.

Kroonluchter met 16 sfeervolle LED lampen

Een kroonluchter moet uiteraard bijdragen aan de sfeer in een ruimte. Langzaam maar zeker zijn er steeds meer LED lampen die sfeervol licht geven. Maar een andere eis is dat de lamp zelf er goed uitziet. Vaak is een wens van bezitters van een kroonluchter om de lamp ook te kunnen dimmen. Er zijn wel lampen die aan deze eisen voldoen maar dat is geen vanzelfsprekendheid. YellowBee heeft een aantal lampen in het assortiment die geschikt zijn voor kroonluchters en adviseert er graag over.

Ornametrica kroonluchter met 16 LED lampen van 1,2 Watt

Zo kwam ook een klant met een Ornametrica design kroonluchter (waarover later meer) bij ons terecht. Ze zocht een lampje met een mooi uiterlijk, smalle fitting, passend bij haar design krooluchter. Ze wilde een lampje dat vooral warm, sfeervol licht zou geven. Ten slotte was ze ook op zoek naar een lamp die zuinig was met energie en dus beter voor het milieu. We adviseerden een 1,2 Watt lampje dat we vaker hadden verkocht als sfeerlampje, ook in kroonluchters. Het geeft mooi warm licht, kleurtemperatuur 2.400 Kelvin.

Ervaringen uit de praktijk

De klant schreef ons in een email: "Van de week in goede orde de led lampjes ontvangen. Het zijn bijzonder mooie lampjes die mooi warm licht geven. Ben er dan ook erg blij mee. Puntje is wel dat het wattage ervoor zorgt dat mijn 16-lamps kroonluchter nu - prettige - sfeerverlichting is i.p.v. hoofdverlichting. Ik moet er dus nog een vloerlamp - of iets dergelijks - bijkopen om naar wens bij te verlichten maar moet gelijk bekennen dat ik dat niet héél erg vind ;-)

De fabrikant heeft een lot uit de loterij als hij het wattage weet te verdubbelen?? met behoud van kleurwarmte en uitstraling. Ik hou me dan ook aanbevolen mocht het in de toekomst op je pad komen."

Aan Bloom!, de Nederlandse makers van de kroonluchter schreef de betreffende klant:

"Inmiddels heb ik de kleine Ornametrica kroonluchter hangen en ben er zeer content mee temeer daar ik deze heb kunnen voorzien van mooi uitziende en warm licht gevende LED lampjes. Toon Stappers van YellowBee heeft mij geholpen in mijn zoektocht naar de betreffende LED lampjes (1,2 Watt x 16 = 19,2 Watt, 2400 Kelvin). Omdat ik me goed kan voorstellen dat er ook van andere klandizie interesse is in een energiebewuster alternatief wil ik van de gelegenheid gebruik maken jullie langs deze weg aan elkaar te introduceren."

Lagere energierekening in de horeca

Zeker in de horeca zie je dat de bezuiniging aanzienlijk kan zijn als kroonluchters worden voorzien van passende LED lampen. Een kroonluchter bevat heel wat lampen, in een 'kleine' Ornametrica zijn het er bijvoorbeeld 16, in de grootste zitten 24 bulbs met kleine fitting. In de kroonluchters in het DeLaMar theater zitten wel 49 lampen per stuk. In grote ruimtes met meerdere kroonluchters kun je narekenen dat de LED lampen, die vaak 80% of meer energiezuiniger zijn dan gloeilampen, heel wat energie en dus kosten besparen. Het verhaal van het DeLaMar theater, elders op deze website, is een voorbeeld waarin de keuze voor LED een flinke bezuiniging betekende, zowel op de energierekening als op extra onderhoudskosten (door de veel langere levensduur en dus minder vaak vervangen).

Meer over de Ornametrica

De Ornametrica kroonluchter is een product van het Nederlandse bedrijf BLOOM!, dat in 2001 door Rob Slewe werd opgericht. Het bedrijf richt zich op het ontwerpen van alledaagse producten. Het eerste product was de door Slewe zelf ontworpen BLOOM! Pot (bloempot) met verlichting. Dit product is in 2003 op de markt gebracht en geniet inmiddels een behoorlijke bekendheid. Het assortiment is sinds die tijd verder uitgebreid, o.a. met een aantal Ornamentica producten, waaronder genoemde kroonluchter. De Ornametrica is voor Bloom! ontworpen door Aleksej Iskos & Adalsteinn Stefansson. De lamp is gemaakt van aluminium. Bijzonder is dat de lamp van vorm kan worden veranderd. Op de Ornametrica website is een filmpje te zien en daar is natuurlijk ook meer informatie te vinden over de kroonluchter.

 

Design kroonluchter vraagt om passende LED lampen Design kroonluchter vraagt om passende LED lampen Design kroonluchter vraagt om passende LED lampen Design kroonluchter vraagt om passende LED lampen Design kroonluchter vraagt om passende LED lampen

Gezocht op

Rubrieken

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.
Ja ik wil meer weten

YellowBee nieuwsbrief

Boeiende cases en nieuws over toepassingen van LED verlichting en Domotica.
Preview & inschrijven

Adresgegevens

YellowBee Nederland
Amersfoortsestraat 61
3769 AE Soesterberg

Telefoon 085-0473727
E-mail: info@yellow-bee.nl

YellowBee bv © 2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het beleid t.a.v. privacy en cookies

1
0
0