DeLaMar kiest voor LED in kroonluchters

Geen kosten meer voor het vervangen van lampen en 90% energie besparing
Veel mensen weten niet dat er LED lampen op de markt zijn die de uitstraling en sfeer van gloeilampen evenaren. Die kunnen nu dus ook gloeilampen vervangen in een chique kristallen kroonluchter. Het DeLaMar theater in Amsterdam stapte over op LED. De nieuwe lampen hebben een veel langere levensduur. Dat heeft grote voordelen. De kroonluchters hangen op een lastig bereikbare plek. Lampjes worden nu veel minder vaak vervangen en dat bespaart op onderhoud. Ook is de energierekening lager.

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.

Theaterhistorie

Het DeLaMar theater  aan het Leidseplein in Amsterdam centrum, heeft een mooie en lange theaterhistorie. Beroemde namen zoals Wim Kan, Wim Sonneveld, Freek de Jonge en andere bekende en onbekende groepen en artiesten, hebben in dit klassiek moderne theater op het toneel gestaan.

Geheel gemoderniseerd

Een aantal Jaren geleden is het DeLaMar theater geadopteerd door Joop en Janine van den Ende. Het theater is onder hun invloed en visie gemoderniseerd en past nu weer geheel in deze tijd. MeP-Trading en het team van YellowBee hebben een deel van de verlichting onderhanden mogen nemen.

Klassieke kroonluchters

De grootste uitdaging vormden de klassieke kroonluchters in de 'Royal Foyer. Hierin zaten per kroonluchter 49 kaarslampjes van 25 Watt, de bekende en inmiddels toch wel ouderwets te noemen gloeilampen. Die lampen worden warm, verbruiken onnodig veel energie en gaan niet zo lang mee, gemiddeld een jaar bij het aantal branduren dat ze maken in het theater. De lampen hangen prominent in de foyer dus als er lampen in een van de kroonluchters kapot gingen moest de onderhoudsdienst meteen aan de slag. Geen gemakkelijk klus want de kroonluchters zijn niet gemakkelijk bereikbaar. 

De warme uitstraling van gloeilampen en andere eisen

De vraag was of we LED lampen konden leveren, die qua lichtbeeld niet onder zouden doen voor de warme uitstraling van de gloeilampen. Ook moest deze lamp een bruikbare hoge powerfactor (Pf) hebben. Dit in verband met de dunne, oude kabels in de kroonluchters, en ook voor een goede stabiele belasting van de elektrische installatie in het theater. Ten slotte moesten de lampen er goed uitzien, een lange levensduur hebben, zuinig zijn en ook nog dimbaar zijn.

Nieuwste technologie: filament kaarslamp

De lamp waar we uiteindelijk voor kozen is een hoogwaardige, dimbare LED filament kaarslamp van 3,5 Watt. Een prachtige LEDlamp met een sprankelende warme uitstraling die voldoet aan de hoogste eisen. De lamp kon worden geleverd door MeP-Trading. Op LED gebied is dit de nieuwste technologie. DeLaMar was erg enthousiast over het uiterlijk en de kwaliteit van deze lamp. We kregen zelfs de complimenten dat deze lamp een mooier lichtbeeld had dan de oude gloeilampen die erin zaten.

Terugverdientijd een jaar

Wat energie besparing betreft, bespaart DeLaMar per avond voor deze 3 kroonluchters circa 3,2 kWh. De terugverdientijd van de investering is ongeveer een jaar.

 

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.
Ja ik wil meer weten

YellowBee nieuwsbrief

Boeiende cases en nieuws over toepassingen van LED verlichting en Domotica.
Preview & inschrijven

Adresgegevens

YellowBee Nederland
Amersfoortsestraat 61
3769 AE Soesterberg

Telefoon 085-0473727
E-mail: info@yellow-bee.nl

YellowBee bv © 2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het beleid t.a.v. privacy en cookies

1
0
0