Zijn er ook LED lampen die geschikt zijn voor kroonluchters?

Jazeker, er zijn heel wat LED lampen geschikt voor kroonluchters. Maar het uiterlijk speelt natuurlijk een belangrijke rol bij een kroonluchter. Bij YellowBee hebben we ons wat verdiept in de mogelijkheden. Tegenwoordig bieden we veel lampen voor in kroonluchters aan en kunnen we altijd passend maatwerkadvies geven. We hebben al veel kroonluchters mogen retrofitten met LED lampen, zodat we uit ervaring mogen spreken. Ook zijn we vaak betrokken bij projecten waarbij kroonluchters en appliques worden gerestaureerd. Daarvoor werken we vaak ook samen met een restauratie atelier.

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.

Cases en kennis over kroonluchters

Op deze website hebben we een aantal gevallen beschreven waar we bij YellowBee mee te maken krijgen rond kroonluchters. Zo mochten we in de zakelijke markt lampen leveren voor kroonluchters in het DeLaMar theater. De case van het monumentale gebouw De Kopermolen is een mooi voorbeeld van hoe een moderne kroonluchter kan bijdragen aan de multifunctionaliteit van een historisch gebouw. Ook leverden we een bijdrage aan de unieke nieuwe kroonluchter - nagebouwd van foto's - voor de Grote Kerk in Apeldoorn. Voor een klant met een moderne design kroonluchter (de Ornametrica van Bloom) leverden we geschikte LED lampen die zorgen dat het moderne design goed tot z'n recht komt. Ook hebben we de kroonluchters in het restaurant van Grand Hotel Karel V mogen uitrusten met LED verlichting, waarbij de warme kleur die de gloeilamp gaf, geëvenaard moest worden.

Hoewel YellowBee primair levert aan de zakelijke markt leveren we soms ook aan particulieren als het om een aantal lampen tegelijk gaat. Zie het onderdeel over kroonluchters en LED.

Retrofit oplossingen

Er zijn verschillende manieren om LED in kroonluchters te krijgen. De eerste categorie oplossingen voor kroonluchters is die van de zogenaamde retrofit oplossingen. Dat wil zeggen dat de oude lamp (veelal een gloeilamp) wordt vervangen door een LED lamp die dezelfde vorm en fitting heeft. Dit gaat vaak om wat 'kaarslampen' worden genoemd (de termen candle en candletip worden veel gebruikt). Nu gloeilampen niet meer verkocht mogen worden, zijn deze LED kaarslampen een perfect alternatief. Sterker nog, dankzij de grote energiebesparingen die optreden bij LED en de veel langere levensduur, is deze oplossing vele malen beter dan de ouderwetse gloeilamp. Bovendien zijn de LED kaarslampen in elke gewenste kleur te krijgen en kunnen deze moeiteloos gedimd worden.

In het geval van kroonluchters, hebben we het bijna altijd over lampen met een kleine ofwel smalle fitting. In onze online productcatalogus bieden we vele lampen met deze E14 fitting aan, verschillend in sterke, vorm, kleur en dimbaarheid.

Filament lampen

Een relatief recente ontwikkeling onder de retrofit paraplu is de LED filament lamp. Dit is een LED lamp die erg lijkt op een gloeilamp met een ouderwetse koolstofdraad. De lamp is echter - net als alle LED lampen - voorzien van moderne technologie, dus heel zuinig met energie en bovendien ook veel duurzamer dan de oude gloeilampen. Je kunt vaak zonder problemen recht in de lamp kijken zonder te worden verblind en de lampen zijn vaak mooi om te zien, wat uiteraard van belang is in een kroonluchter.

YellowBee heeft tientallen filament LED lampen in het assortiment opgenomen. Samen met de Rijksgebouwendienst zijn ook een aantal eigen modellen ontwikkeld, die ideaal zijn voor monumenten en andere authentieke gebouwen.

Een voorbeeld van een filament lamp die YellowBee zelf ontwikkelde en die heel geschikt is voor kroonluchters is onze LED filament minikaars van 1 Watt met E14 fitting. Dit lampje wordt vaak gekozen voor (oude) kroonluchters die nog echt een kaars (of iets wat er op lijkt) hebben. De 1W minikaars van YellowBee geeft dan precies het effect van de vlam. Niet persé veel licht maar wel veel sfeer. De lamp is overigens ook dimbaar.

Oude binnenwerk van Jugendstil kroonluchters vervangen

Een interessante tweede categorie van LED oplossingen voor kroonluchters is die van de ombouwsets voor Jugendstil kroonluchters. Bij deze kroonluchters, waar de gloeilampen achter opaalglas zitten, vervangen we het oude binnenwerk. YellowBee ontwikkelt hiervoor soms eigen LEDombouwsets, in andere gevallen kiezen we uit ons bestaande assortiment een geschikte oplossing. We kunnen daardoor spelen met lichtkleur en alles is perfect dimbaar te maken.

Maatwerk voor kroonluchters

De derde categorie van 'LED en kroonluchters' projecten is die waarbij we helemaal op maat eigen LED lichtbronnen voor kroonluchters ontwikkelen. Een voorbeeld hiervan is het eerder genoemde project van de gigantische kroonluchter voor de Grote Kerk in Apeldoorn. Hierbij werden nieuwe kroonluchters gebouwd in de stijl van de kroonluchters die er ooit hadden gehangen. Op basis van foto's uit het verleden konden de oude kroonluchters helemaal worden nagemaakt en werd meteen nagedacht over een slimme manier van de verlichting zelf. LED bleek natuurlijk de meest voor de hand liggende uitkomst, waardoor er verschillende soorten verlichting in één kroonluchter kon worden toegepast.

Ook voor het Provinciehuis Noord-Holland in Haarlem is er een lampje ontworpen dat goed past bij de kroonluchter welke te zien is bij binnenkomst. Dit kleine, fragiele, elegante kaarslampje is kleiner dan ooit tevoren en ziet er precies zo uit als de kleine vlammetjes die we kennen van vroeger. Dankzij de uitstraling van de warme kleur licht, heeft de kroonluchter helemaal de authentieke sfeer die het hoort te hebben.

Monumenten en kerken

In monumentale panden en kerken is het belangrijk dat moderne verlichting past in de sfeer van het gebouw. We hebben hier ervaring mee en delen deze regelmatig op deze website. De cases die we publiceren is die van de unieke nieuwbouw naar oud ontwerp van de kroonluchter in de Grote Kerk in Apeldoorn. Ook is de case van het restaurant van Karel V erg interessant, omdat we in de bestaande kroonluchters dimbare LED verlichting moesten realiseren, zonder de bedradingen aan te passen. Het resultaat mag er wezen: honderden LED lampen in een warme kleur zijn allemaal vanaf één punt dimbaar.

We hebben ondertussen al wat informatie over verlichting (en meer) in monumentale panden. Zie ook de overige verwijzingen naar meer artikelen en informatie onderaan dit artikel.

Deze lampen worden veel gebruikt in kroonluchters

Om het allemaal zo concreet mogelijk te maken hieronder de twee lampen waarvan we weten dat ze heel vaak worden gekozen voor gebruik in kroonluchters:

Zijn er ook LED lampen die geschikt zijn voor kroonluchters? Zijn er ook LED lampen die geschikt zijn voor kroonluchters? Zijn er ook LED lampen die geschikt zijn voor kroonluchters? Zijn er ook LED lampen die geschikt zijn voor kroonluchters? Zijn er ook LED lampen die geschikt zijn voor kroonluchters? Zijn er ook LED lampen die geschikt zijn voor kroonluchters?

Gezocht op

Rubrieken

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.
Ja ik wil meer weten

YellowBee nieuwsbrief

Boeiende cases en nieuws over toepassingen van LED verlichting en Domotica.
Preview & inschrijven

Adresgegevens

YellowBee Nederland
Amersfoortsestraat 61
3769 AE Soesterberg

Telefoon 085-0473727
E-mail: info@yellow-bee.nl

YellowBee bv © 2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het beleid t.a.v. privacy en cookies

1
0
0