Case woon- en zorgcomplexen Zienn

Energiebesparing met LED ingezet voor lange termijn doel
Stichting Zienn heeft gekozen om samen met BAS Nederland en YellowBee ‘de weg naar nul’ in te zetten bij een aantal woon-zorgcomplexen. Besparingen op energie worden geïnvesteerd in meer maatregelen om energieneutraal te worden. Een deel van de benodigde energiebesparing wordt gerealiseerd met LED verlichting.

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.

Straks geen energiekosten meer

Het ‘de weg naar nul’ trjaect dat met BAS Nederland werd ingezet houdt in dat dat de instelling een aantal jaren werkt aan energiebesparing, kostenbesparing op de inkoop van energie en het opwekken van eigen energie. Na een meerjarig traject dalen de kosten voor energie tot nul. Het energieverbruik moet uiteraard zo laag mogelijk zijn om dit doel te bereiken. Aan comfort of kwaliteit wordt ondertussen niet ingeleverd.

LED verlichting levert aanzienlijke bijdrage aan besparing

In het kader van het ‘weg naar nul’ traject wordt een groot deel van hun conventionele verlichting vervangen door energiezuinige LED verlichting.Dit levert een aanzienlijke bijdrage aan de gewenste energiebesparing. De LED-verlichting bespaart in dit geval al meer dan 50% t.o.v. de conventionele verlichting die eerst werd gebruikt.

Er zijn 5 wooncomplexen voorzien van LED verlichting. In alle gevallen is de conventionele verlichting in de gangen, kantoren, keukens en openbare ruimtes vervangen door LED verlichting. TL verlichting werd vervangen door LED buizen of panelen, verder werd gebruik gemaakt van LED downlighters en van LED spots (die vervangen halogeen spots).

Meer dan 75.000 KWH en € 20.000 besparing per jaar

Door het vervangen van de verlichting voor deze 5 vestigingen zal stichting Zienn in totaal een besparing realiseren van meer dan 75.000 KWH per jaar wat een jaarlijkse besparing oplevert van meer dan € 20.000,- op energie en onderhoud. Aangezien er veel branduren zijn zal de investering binnen 2 jaar worden terugverdiend. De verlichting zal na het verstrijken van de terugverdientijd nog zeker 4 jaar zonder problemen blijven branden.

Licht om van op te leven

Er is nog een bijkomend voordeel in deze case en dat is het veranderen van de kleurtemperatuur. De kleur wordt bij de meeste lampen vervangen van warm wit naar neutraal wit. Dit zorgt voor een prettiger en veiliger gevoel bij de bewoners en voor hogere productiviteit bij de werknemers.

Meer over Zienn en BAS

Op de website van Zienn Leeuwarden leest u meer over deze zorginstelling, er is een aparte pagina over de visie en kernwaarden van Zienn.. Op de website van BAS Nederland (Rotterdam) meer info over hun ambitieuze programma om bedrijven en instellingen 'op weg naar nul' te helpen.
 
 
Case woon- en zorgcomplexen Zienn

Gezocht op

Rubrieken
Gebruik

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.
Ja ik wil meer weten

YellowBee nieuwsbrief

Boeiende cases en nieuws over toepassingen van LED verlichting en Domotica.
Preview & inschrijven

Adresgegevens

YellowBee Nederland
Amersfoortsestraat 61
3769 AE Soesterberg

Telefoon 085-0473727
E-mail: info@yellow-bee.nl

YellowBee bv © 2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het beleid t.a.v. privacy en cookies

1
0
0