LED kansen voor kantoren en werkruimtes met TL

Meer productiviteit, minder kosten
In veel kantoren en werkruimtes zie je systeemplafonds en TL-buizen. LED panelen en LED buizen zijn een aantrekkelijk alternatief. Geen vermoeiende trilling dus prettiger en productiever werken en tegelijk aanzienlijk besparen op energie- en onderhoudskosten. LED panelen zijn bij systeemplafonds eenvoudig op te hangen.

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.

Systeemplafonds met TL buizen

In veel kantoren en andere werkruimtes bestaat de verlichting uit TL buizen, vaak in een systeemplafond. De platen in de plafonds hebben meestal standaardmaten 60x60cm of 120x30cm. In die gevallen worden er voor de TL buizen armaturen gebruikt met 4 buizen van 60cm (de buis is vaak 18W) respectievelijk 2 buizen van 120cm (die buizen zijn dan 36W).

Optimale productiviteit bij het juiste licht

Wat je veel ziet is dat ooit gekozen is voor relatief 'warm' licht, vaak buizen met de kleurcode 830, ofwel warmwit. Die buizen hebben een kleurtemperatuur van 3.000 Kelvin. Zo'n keuze wordt vaak gezien als sfeervoller maar is eigenlijk niet optimaal voor de productiviteit. Verder geven TL-buizen geen constant licht, eigenlijk gaan ze met een hoge frequentie aan en uit. Met het menselijk oog zie je dat niet maar de trilling zorgt er wel voor dat dit type verlichting onrustiger is voor de ogen, mensen worden eerder moe.
Inmiddels is er voor kantoren met systeemplafonds LED verlichting met een aantal voordelen ten opzichte van conventionele TL buizen.

  • Het licht is witter (kleurtemperatuur 4.000 Kelvin).
  • LED verlichting is constant, het trilt niet en is dus rustiger voor de ogen.
  • Bij LED verlichting kun je beter contrast zien.

Het mooiste compliment is dat veel mensen zeggen dat het lijkt alsof het geen kunstlicht is, alsof het licht 'uit' staat en je te maken hebt met daglicht.

TL buizen vervangen door LED buizen

Voor kantoren met TL buizen zijn er twee interessante alternatieven met LED. Ten eerste is het mogelijk om de TL buizen te vervangen door buizen die in dezelfde armatuur passen. Soms zijn er wat aanpassingen nodig die door een erkend installateur moeten worden uitgevoerd. Als de 'TL-bak' al wat ouder is is het verstandig te kiezen voor een nieuwe armatuur. De vervanging is een logische keuze want oudere armaturen en bijbehorende omvormers gebruiken onnodig veel energie en zijn al afgeschreven.

Geen installatie nodig bij LED panelen

De tweede mogelijkheid is om de hele armatuur met TL-buizen te vervangen door een LED paneel. Deze keuze voor LED panelen op kantoor heeft grote voordelen. Ten eerste is geen installatie nodig, de TL-buizen gaan eruit, de LED panelen gaan erin. LED panelen geven rustig, gelijkmatig licht. Er is bij deze panelen geen sprake van trilling die onnodige vermoeidheid veroorzaakt. De uitstraling is chiquer dan met buizen.

Besparing op energie en onderhoud (vervangingskosten)

Zowel met LED panels als met LED buizen is er een aanzienlijke besparing van zeker 50% op het energieverbruik door de verlichting. Ook de kosten van vervanging van buizen gaan omlaag omdat de levensduur van LED verlichting aanzienlijk langer is. 

Andere veel voorkomende LED kansen op kantoren

  • In gangen wordt vaak gebruik gemaakt van zogenaamde downlighters. Hiervoor zijn uitstekende LED alternatieven met een hoge lichtopbrengst en een laag verbruik. De energiebesparing is vaak al meer dan voldoende reden om te kiezen voor LED.
  • Ook wordt er op kantoren soms gebruik gemaakt van halogeen spotverlichting. Halogeen spots vervangen door LED is altijd een kans omdat het energieverbruik zoveel lager is, u realiseert 80% of meer besparing op energieverbruik van de lamp en verdient de aanschafprijs zo in korte tijd terug.
LED kansen voor kantoren en werkruimtes met TL

Gezocht op

Rubrieken

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.
Ja ik wil meer weten

YellowBee nieuwsbrief

Boeiende cases en nieuws over toepassingen van LED verlichting en Domotica.
Preview & inschrijven

Adresgegevens

YellowBee Nederland
Amersfoortsestraat 61
3769 AE Soesterberg

Telefoon 085-0473727
E-mail: info@yellow-bee.nl

YellowBee bv © 2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het beleid t.a.v. privacy en cookies

1
0
0